6 Redenen waarom je niet afvalt - Afvallen Tips

Afvallen lukt niet ondanks je dieet? Je komt zelfs een paar kilo aan! Er zijn een hele hoop factoren waaraan het kan liggen dat jij niet afvalt. Wat zijn nou de redenen dat je niet afvalt?  

Afvallen Tips

Afvallen Tips:

1: Je eet de verkeerde ‘gezonde producten’

We worden met zijn allen te veel verleid tot ongezond eten, ook in de supermarket. Sommige 'gezonde' producten zijn eigenlijk helemaal niet zo gezond. Meergranen, suikervrij, light en vetarm; het klinkt gezond, maar toch is dat niet zo. Fabrikanten willen je verleiden producten te kopen. En dit doen ze op een hele verkeerde manier. Bijvoorbeeld door alleen gezonde ingrediënten te benadrukken. Dat leidt je af van de ongezonde ingrediënten. Hierdoor denk jij dat je gezond eet. Veel voorkomende teksten op producten zijn 'suikerarm’ en ‘rijk aan vezels’. Eet meer verse onbewerkte producten als je wilt afvallen. 

2: Je eet teveel verzadigd vet

Verzadigde veten zijn vetten van dierlijke oorsprong. Dit zijn vaak melk en vlees producten. Eet je teveel verzadigd vet, dan wordt het opgeslagen in de vetcellen van je lichaam. Vetcellen bevinden zich direct onder je huid.. Teveel verzadigd vet eten zorgt voor een groei van de vetcellen en dat resulteert in het vet dat overgewicht veroorzaakt.

3: Je bent op dieet

Een dieet is vaak een tijdelijke maatregel om gewicht te verliezen. Het is geen dieet, het is een levensstijl. Vaak zijn diëten in het begin goed vol te houden. Maar uiteindelijk val je altijd terug in je oude gewoontes. Een structurele verandering in jouw levensstijl met gezonde voeding en voldoende beweging zal op lange termijn voor veel meer resultaat zorgen.

4: Je drinkt teveel frisdrank

Drink je ook altijd light frisdrank om alle calorieën in gewone frisdrank te mijden? Dan kun je vanaf nu net zo goed overstappen naar normale frisdrank. Van light producten kom je namelijk net zo snel aan als van gewone frisdrank. En die kilo's hopen zich dan ook nog eens vooral rondom de buik op.  Frisdranken bevatten geen waardevolle voedingstoffen. Een light product is niet altijd gezonder. Water is wel een goede keuze.

5: Je eet teveel bewerkt eten

Bijna al het eten is bewerkt. Veel producten zitten bomvol suiker, bevat slechte vetten en chemicaliën en hebben nog veel meer slechte eigenschappen. Voorbeelden hiervan zijn frisdrank, chips, koek en snoep maar ook producten zoals tomatensoep uit blik of diepvriesmaaltijden.

6: Je doet te weinig aan beweging

Als je wilt afvallen , krijg je altijd hetzelfde advies: ga meer bewegen en minder eten. Veel mensen denken dat je naar de sportschool moet gaan om fit te worden. Dat hoeft echt niet perse! Pak vaker de fiets of ga ergens lopend heen! Ga vaker traplopen. Neem bijvoorbeeld nooit meer de lift. Download een app die jouw stappen telt, of draag een stappenteller. 

Tips om af te vallen

Wij geven je graag tips om af te vallen en op gewicht te blijven. Eet zo min mogelijk brood, rijst, pasta en aardappelen. Vervang deze producten voor meer groente en eiwitten. Eet meer onbewerkt en vers eten. Drink veel water en vermijd frisdrank. Draag een stappenteller of download een app die jouw stappen telt. Bouw deze levensstijl langzaam om. En vergeet niet af en toe te genieten. Gebruik de 80/20 regel! De meeste vrouwen zijn enorme perfectionisten, met een sterke 'alles of niets'-instelling. De 80/20 regel is geen dieet, maar een levensstijl en staat voor 80% gezond eten en drinken en 20% zondigen. Zo is het ook makkelijker vol te houden en zal jij afvallen door een gezonde levensstijl.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post