Goede voornemens volhouden - Zo bereik je jouw doelen in 2022

Goede voornemens voor 2022? Het einde van het jaar is alweer in zicht. Dat betekent voor velen een lijstje met goede voornemens. Goede voornemens of doelen: wat wil jij bereiken in 2022? Wij geven je tips hoe je ze kunt volhouden. 

Afvallen

Het is geen kwestie van "volhouden" afvallen is je levensstijl aanpassen. Ga niet op dieet of elke dag met honger naar bed. Je denkt bewust te eten maar ondertussen krijg je misschien veels te veel calorieën binnen. Voordat je start met afvallen is het dus belangrijk dat je weet hoeveel je eet en of je teveel suikers of koolhydraten eet. Hou je voeding bij met apps als Myfitnesspal. Drink water in plaats van fristdrank en eet gezonde onbewerkte voeding. Met MyFitnessPal houd je niet alleen bij wat je eet, maar ook hoeveel je dagelijks beweegt.

Sporten

Kijk niet naar wat niet kan en hoe het leven 2 jaar geleden was. Want zelfs als de sportscholen weer open gaan zit er ook een kans in dat er meer lockdowns zullen komen. In zo'n situatie is het mogelijk dat je te maken krijgt met een terugval. En dat is helemaal niet nodig. Wil je afvallen en meer sporten? Zorg dan ook dat je niet afhankelijk bent van een sportschool. Bekijk de mogelijkheden om te kunnen blijven sporten tijdens de lockdown. Ga hardlopen of zwemmen in open water. Wil je afvallen door meer te bewegen? Ga dagelijks wandelen! Maak een schema en kies vaste dagen uit. Zo kan jij in het nieuwe jaar afvallen en sporten en ben je niet afhankelijk van een sportschool.

Stoppen met roken

Goede voornemens mislukken snel omdat mensen ze kiezen op basis van 'wat moet' Maar je moet willen stoppen met roken. Waarom wil je stoppen? Als je gaat stoppen, kun je kiezen op dat helemaal op eigen kracht te doen of om extra hulp te krijgen. Probeer lastige situaties te vermijden. Zoek een nieuw ritueel als vervanger voor het roken: een nieuwe, gezonde gewoonte waar je blij van wordt. Stop het geld dat u voorheen spendeerde aan sigaretten in een spaarpot Beloon jezelf wanneer je een week, een maand en meerdere maanden niet hebt gerookt.

Terugval?

Denk niet bij een kleine tegenslag of terugval: nu is alles mislukt. Alle moeite die je tot nu toe gedaan hebt is echt niet voor niets geweest. Het is heel normaal om last te hebben van een terugval. Dus wees niet teleurgesteld in jezelf, pak gewoon de draad weer op en ga verder waar je gebleven was.

Van afvallen tot stoppen met roken en van minder meer bewegen tot gezonder eten. Omring jezelf met positieve mensen die je stimuleren. Laat je niet afleiden door de meningen van anderen. Maak van 2022 jouw jaar!


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post