Handige tips om geld te besparen

Wil je meer geld besparen? Geld besparen is helemaal niet moeilijk zolang we maar weten waar we op moeten letten. Wil je meer geld overhouden voor leuke dingen? Is jouw geld op voordat je maand voorbij is?

Budget tips geld besparen

Makkelijke budget tips om geld te besparen:

Neem een extra betaalrekening voor de boodschappen en vaste lasten

Veel mensen geven teveel geld uit omdat ze simpelweg geen overzicht hebben van hun inkomen en uitgaven en dus niet weten dat ze teveel geld uitgeven. Het is verstandig om een aparte extra betaalrekening te gebruiken voor de boodschappen en vaste lasten. Daarnaast geef je dagelijks teveel geld uit aan eten en drinken of kleding. En het zijn vaak de kleine bedragen die ervoor zorgen dat jij maandelijks niet kan rondkomen. Na een werkdag, tijdens een zomerse dag, een terrasje pakken of even uit eten gaan met je vriendinnen. Zonder dat je het door hebt geef je aan een middagje wijntjes drinken op een terras net zoveel uit als aan een week boodschappen. Doordat je niet bewust ben van je uitgaven gaat het mis. Door verschillende rekeningen te gebruiken heb je een overzicht en zal je ook beter omgaan met geld.

Stop met impulsieve aankopen

Het gaat zo makkelijk tegenwoordig, zeker nu we ook bijna overal contactloos kunnen betalen. En je pinpas altijd thuislaten is geen optie meer in deze tijd. Want je kan bijna nergens meer contact betalen. Ga je boodschappen doen? Maak een lijstje voordat je naar de supermarkt gaat. Ga je wat leuks doen? Kijk dan van te voren wat je op je rekening hebt staat en geef niet teveel geld uit. Zo voorkom je impulsieve aankopen

Minder eten onderweg of op het station.

Elke dag een koffie van 6 euro bij de Starbucks of die 2 croissantjes van de AH to go voor onderweg. Die kleine bedragen zijn bij elkaar heel veel geld. Eigenlijk moet je elke maand eens controleren hoeveel geld jij totaal kwijt bent aan eten en drinken tijdens het reizen. Op de dag is het maar 6 euro maar einde van de maand zal je schrikken hoeveel geld jij hebt uitgegeven. Koop geef koffie onderweg; Neem eten voor onderweg mee. Zorg dat je altijd nootjes of fruit in je tas hebt of maak van te voren een maaltijd en neem dit mee. Het zijn de kleine veranderingen, die een groot verschil kunnen maken. Door minder onderweg te kopen zal je veel geld beparen. 

Minder eten bestellen en vaker zelf koken

Eten bestellen kost echt heel veel geld.  Maar er een doel van om maar max één keer per week een afhaalmaaltijd te bestellen. Wil je ook gezonder eten en geld besparen? Meal preppen is het antwoord. maakt alles in één keer en dat gaat veel sneller dan iedere keer een portie bereiden. Met onze drukke levens is dat voor veel vrouwen best wel handig! Kook daarom wat vaker een grotere maaltijd. Wat overblijft vries je in, om deze bijvoorbeeld een dag later weer op te warmen. 

Geld besparen op de sportschool

Een abonnement bij de sportschool is vaak erg prijzig, moeilijk op te zeggen en een blok aan je been. Thuis sporten bespaart tijd en geld. Er zijn genoeg oefeningen om gewoon thuis te doen. Zo kan je tegenwoordig ook op youtube veel video’s vinden om de juiste training te volgen.

Koop vaker tweedehands kleding

Het aantal tweedehands kledingwinkels is de afgelopen 10 jaar flink gegroeid. Tegenwoordig zijn er hele leuke sites waar je makkelijk betaalbare kleding kan kopen. Ga langs bij tweedehands winkels en rommelmarkten. Kleding hoeft niet duur te zijn. En zo bespaar jij heel veel geld. Ook kun je extra geld verdienen door je eigen kleding te verkopen.

Vind je het moeilijk om rond te komen? Zuinig leven heeft veel voordelen. Door bewuster met je uitgaven om te gaan, kun je een hoop geld besparen en hou je meer geld over voor leuke dingen. Als je op internet gaat shoppen dan kun je veel geld besparen met kortingscodes. Zo kun je op deze webshop altijd kijken of je wat geld kan besparen: https://www.kortingscode.nl/ Ook kun je in onze webshop gebruik maken van de kortingscode: COMFY10. Zo bespaar jij extra geld op je nieuwste aankoop.

You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post