Hoe blijf je effectief en gemotiveerd bij het thuiswerken?

Hoewel het veel voordelen heeft en we het als luxe moeten zien dat we überhaupt kunnen thuiswerken, heeft het ook genoeg nadelen. Te beginnen met de afleiding van huisgenoten/familie en motivatie die soms ver te zoeken is. Productief thuiswerken begint bij een ochtendroutine.

 

thuiswerken kleding

 

De kracht van een ochtendroutine

Het kan zodra jij de perfecte ochtendroutine onder de knie hebt: je sport, mediteert én leest — en dat nog voordat de klok 9:00 slaat. Neem een aantal zeer succesvolle mensen – Beethoven, Buffet, Oprah– en kijk naar wat zij gemeen hadden. Stuk voor stuk vroege vogels.  Een vaste ochtendroutine zorgt ervoor dat jij vol positieve energie aan je dag kan beginnen! Wat een goede ochtendroutine is, verschilt per persoon. Dat kan betekenen, iedere ochtend om 6:00 opstaan, koffie zetten, een stukje lezen, douchen en eventueel nog even sporten of mediteren. Het is heel belangrijk dit elke dag vast te houden. Dus ook eerder gaan slapen. 

Zo blijf je gemotiveerd tijdens het thuiswerken

  • Ga pas slapen als het huis is opgeruimd. Wakker worden in een schoon huis zonder rommel is al het begin van een productieve dag.
  • Neem een moment om stil te staan bij de komende dag : wat wil jij vandaag gedaan hebben? Schrijf je doelen en dagelijkse actiepunten op, ook al zijn het dezelfde als die van gister. Gebruik hiervoor agenda of een notitieboek.
  • Neem een koude douche
  • Even twintig sporten is een prima manier om je ochtend goed én vrolijk te beginnen! Jouw zogenaamde cortisol-niveau (een stresshormoon) is vroeg op de dag op zijn hoogst. Dit belemmert jouw cognitieve functies. Sporten verlaagt dit stofje én vult het aan met twee andere (leukere) stofjes, namelijk dopamine en serotonine — deze geven je energie en zorgen voor een geluksgevoel.
  • Maak een lekker ontbijt
  • Creëer een werkplek
  • Werk in tijdsblokken en laat je niet afleiden. We houden ervan om te multitasken, maar dit heeft toch vaak onbewust een hele slechte invloed op je productiviteit. Als je echt succesvol wil worden in thuiswerk is het belangrijk om je te focussen op één ding. Zet je privé telefoon internet ook uit tijdens het werk. Neem ook een pauze en gebruik deze tijd om even te ontspannen en geniet van een lunch en koffie zonder op je telefoon te kijken. Gebruik de laatste 5 minuten voor je telefoon en het beantwoorden van privé berichten en zet je telefoon ook daarna weer offline.
  • Hoe verleidelijk is het om nu lekker in je pyjama te blijven zitten? Kleed je aan alsof je de deur uit moet. Daarbij zorg je er ook direct voor dat je tijdens een videogesprek er fris bij zit. Met onze collectie comfortabele kleding voel jij je goed en zie je er niet uit alsof je net uit bed komt! Moet je toch onverwachts de deur uit? Met een comfy set uit onze collectie ben je ook trendy genoeg voor buiten de deur.
  • Stop met werken voor het avondeten en gebruik de avond om te ontspannen en wat leuks te doen. Het is heel verleidelijk om weer te gaan werken maar uiteindelijk merk je dit de volgende dagen en zal je ook minder productief zijn. De belangrijkste regel als het gaat om thuiswerken is dus ook: als je klaar bent, ben je ook klaar! Verlaat je werk en neem je voor dat je de overgebleven taken tijdens je volgende werk weer oppakt. 

Werk jij vaak thuis en zoek jij comfortabele kleding? Het huispak komt niet alleen tijdens het relaxen van pas, maar ook tijdens het thuiswerken. Of je nou gaat schoonmaken of de kinderen naar school moet brengen… Het is dus helemaal zo gek nog niet om een leuk huispak of andere comfortabele kleding in huis te halen! In onze webshop vind je uit een lopende collecties van comfy sets en loungewear kleding! Zo worden relax momenten nóg fijner. Met onze tweedelige setjes ben jij het hele jaar comfortabel en trendy!


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post