Hoe krijg je motivatie om te sporten?

Wanneer we beginnen met sporten ontbreekt het ons nog weleens aan de motivatie. Je hebt weinig energie, bent niet happy of bent onzeker over je lichaam en wilt graag wat afvallen. Dus, je gaat ervoor. Maar hoe krijg je motivatie om te sporten

 motivatie sporten outfit

Geen motivatie om te sporten?

Klinkt dit herkenbaar? Meestal beginnen we op een maandag. Op naar de sportschool! Je zegt tegen jezelf dat dit je nieuwe levensstijl gaat worden. Als je thuiskomt een gezonde smoothie of een shake. Vroeg naar bed en morgen wil je weer sporten. De volgende dag ben je trots en blij dat je een workout hebt gedaan. Je vertelt je vrienden en familie dat je heerlijk hebt gesport. Het lukt je dan ook om 2 weken achter elkaar 3 keer naar de sportschool te gaan. Je post trots je sport selfies op social media en ziet het helemaal zitten. Je gaat extreem gezond eten en je bent trots op jezelf. Maar dan komt er een drukke week. Even wat stress op werk of teveel afspraken. Je hebt eigenlijk maar 1 avond tijd om te sporten en eigenlijk geen motivatie meer. Op vrijdag heb je toevallig een etentje en je zegt tegen jezelf: “volgende week pak ik het weer op”. Maar, volgende week ga je al met minder motivatie naar de sportschool. Je merkt al snel dat de energie en kracht die je 2 weken geleden had er niet meer is. Je hebt niet genoten en ziet er alweer tegenop om deze week te gaan sporten. De volgende dag heb je spierpijn en helemaal geen zin meer. Je gaat dus niet sporten. Donderdag probeer je het weer, maar na een half uur hou je het voor gezien. De motivatie is ver te zoeken. Uiteindelijk verval je weer in je oude ritme en denk je: Ik begin volgende week wel weer.

Wat is je motivatie om te sporten?

Vraag jezelf eens af waarom je alweer wilde gaan sporten. Probeer een doel te stellen. Wat wil je bereiken? De reden waarom het vaak niet lukt is omdat we te grote doelen willen halen. Dat is niet haalbaar en zo vallen we snel weer in ons oude patroon. Maak een sportschema die haalbaar is. Probeer niet met moeite 30 minuten te fietsen. Al fiets je maar 5 minuten. Je doet nog altijd meer als iemand die alleen op de bank ligt. Heb jij motivatie nodig om te sporten? Met onze tips hou jij het zeker vol!

motivatie sporten doelen

7 tips om je motivatie voor sporten terug te krijgen

1: Ga alleen sporten en niet met je beste vriendin of nieuwe sport buddy!

Doe het zelf? Op internet zie vaak dat je juist motivatie krijgt om samen met iemand te sporten. Maar niets is minder waar. Wanneer je samen met iemand anders sport, zal je ook rekening moeten houden met zijn of haar agenda en voorkeuren. En omdat je zelf soms al twijfelt om te gaan zal juist deze persoon jou kunnen demotiveren als de afspraak afgezegd wordt. En dan ga je niet alleen. Jullie kunnen elkaar zeker motiveren en samen gaan sporten maar doe dit niet altijd. Creëer een routine en vaste dagen om te gaan sporten en zo kun je ook niet in de verleiding komen om af te zeggen. Haal je eigen persoonlijke doelen. Kunnen jullie toevallig beiden dan is het altijd oke om te gaan maar ga er vanuit dat je altijd alleen moet zodat je ook geen excuus kan pakken om niet te gaan.

2: Je vooruitgang bijhouden

Begin met een beginnersschema. Hou bij wat je hebt gedaan en probeer volgende week een paar minuten langer te fietsen. Of doe een paar extra sets. Bouw het langzaam op. En gaat het een keer iets minder goed? Dat maakt niet uit. Ook dat hoort erbij. Maar hou je tijden en gewicht bij zodat je trots kan zijn als je verbetering ziet.  

3:  Maak een plan en werk met een schema.

Weet wat je wilt gaan doen. Voordat je de sportschool binnenloopt weet jij al precies welke oefeningen en apparaten je gaat gebruiken. Met een schema weet je waar je aan toe bent en wat je moet doen om jouw doelen te behalen. Het maakt je zelfverzekerder, omdat je zeker weet dat wat je doet, je ook echt goed doet én resultaat oplevert. Kies dagen uit voor bepaalde spiergroepen en cardio zodat je ook niet in de sportschool motivatie moet zoeken om bepaalde oefeningen te doen. Hierdoor heb je meer kans dat je het schema ook vol kan houden.

4: Doe het voor jezelf.

Vertel niet teveel mensen hoe trots je bent en wat je doet. Tuurlijk mag je trots zijn maar hierdoor leg je ook weer druk op jezelf als het wat minder gaat. Je doet dit voor jezelf en voor niemand anders. Het is jouw lichaam en jij wilt gezond leven.

5: Kies minimaal 1 rustdag uit.

Op deze dag ga je niet naar de sportschool ongeacht je rooster of planning. Zo zijn de dagen dat je wel gaat sporten en wat motivatie mist minder erg want je weet dat je deze dag voor jezelf hebt. 

6: Ga in de ochtend sporten.

Hoe vroeger hoe beter! De voordelen van 's ochtends sporten zijn eindeloos: je focus is groter, je verbrandt meer!  Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die vroeg opstaan ook vaker direct gaan sporten. Als jij sporten belangrijk vindt, begin je dag er dan eens mee. Er zal ontzettend veel endorfine vrij komen, waardoor jij je de hele dag lekker voelt. En hoe lekker is het om na een drukke werkdag thuis te komen en lekker zonder schuldgevoel de hele avond op de bank te hangen?

7: Draag de perfecte sport outfit  

Het is belangrijk dat een sportoutfit functioneel is voor tijdens het sporten. Het gaat om je goed voelen in je outfit, een sport outfit die jouw body goed benadrukt.. Hierdoor zal je ook beter presteren. Dit zorgt zorgt voor meer zelfvertrouwen. Je voelt je goed en straalt dit ook uit. Onze tweedelige sport set met high waist legging benadrukt jouw pluspunten. In deze matching outfit voel jij je optimaal op je gemak!  

In onze webshop shop je trendy sport sets voor dames. De high waist legging komt tot boven de navel en creëert platte buik en mooie billen. De legging, zakt niet af en is squat proof! Net wat jij nodig hebt! Shop de mooiste sportkleding voor dames online in onze webshop! Betaal achteraf! 


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post