Hoe word je een ochtendmens?

Ook jij kan een ochtendmens worden! Wist je dat de meest succesvolle mensen ochtendfreaks zijn? Vroeg opstaan maakt je je fitter, gelukkiger en succesvoller. Hoe word je een ochtendmens?

Een ochtendroutine bepaalt hoe de rest van je dag verloopt. We moeten dagelijks motivatie zoeken om de kleinste dingen te doen. En zonder planning kost dit veel moeite. Hierdoor verplaatsten veel taken naar de volgende dag. Er komt altijd iets tussen en je loopt achter de feiten aan. Met een ochtendroutine gaan deze dingen vanzelf en creëer je meer rust en balans in je leven. Het mooiste moment van de dag is wanneer de rest van de wereld nog aan het slapen is. Veel avondmensen hebben ’s ochtends mega veel moeite om uit hun lekkere warme bed te komen. Maar ook jij kan een ochtendmens worden. 

Wat zijn de voordelen van vroeg opstaan?

  • Vroeg opstaan verbetert je dagelijkse productiviteit.
  • Een vast ochtendroutine helpt je om betere gewoontes te ontwikkelen
  • Je leeft gezonder.
  • Je hebt meer tijd voor jezelf.

Tips om vroeg op te staan

Vroeg opstaan moet een gewoonte worden, zodat je er niet eens hoeft over na te denken. Geef je gedachten geen kans op lui te zijn. Dagelijks vroeg opstaan is misschien even omschakelen, maar het went al snel. Heb jij moeite met vroeg opstaan, maar wil je wél graag een ochtendmens worden? Een ochtendmens word je niet zomaar na een nachtje slapen, het vraagt discipline en vooral doorzettingsvermogen. Volhouden dus! Het begin is moeilijk maar na een aantal weken wil je niets liever meer. Vind jij het lastig om vroeg op te staan? Met deze tips word jij een ochtendmens:

Stop met snoozen

Met iedere druk op die snooze-knop zal je alleen maar moeilijker uit bed komen. Onderzoek heeft uitgewezen dat snoozen de kans op stress en depressie vergroot. Download een handige app gelijk uit bed moet zoals Puzzle Alarm of Alarmy. Deze app geeft je iedere keer een leuke opdracht of rekensom als het alarm afgaat, pas als je deze hebt opgelost gaat het alarm uit.

Ga Offline

Ook is het verstandig om even offline te blijven. In de ochtend je telefoon checken is alles behalve productief. Ga voor een ochtendroutine zonder scherm. Door direct in de ochtend je telefoon te checken stel je jezelf bloot aan allerlei prikkels. Sta elke ochtend rond dezelfde tijd op. Geen excuses!

Maak je bed op

Je bed opmaken duurt niet lang en toch maakt het een wereld van verschil. Je bed opmaken is een mooie eerste 'taak' die je direct kunt afvinken. Want als je die kleine taken in het leven niet kunt doen, dan lukt het ook niet met de grote dingen. Je komt daardoor in een positieve mindset van taken afvinken. Een opgeruimd huis zorgt ook voor rust in je hoofd.

Ga Sporten

Sport je ’s ochtends dan begin je de dag lekker alert en wakker.  In de ochtend liggen er veel minder verleidingen op de loer en houd je je sneller aan je voornemen om actief te zijn. Je kunt naar de sportschool, hardlopen of thuis sporten.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post