Hoeveel échte vriendinnen heb jij?

Je hebt vriendinnen en beste vriendinnen. Maar wat zijn nou echte vriendinnen? Echte vriendinnen, die heb je voor het leven. Vriendinnen zijn er om je te steunen. Samen vallen en opstaan en samen lachen en huilen. Maar wat betekent vriendschap, wanneer spreken we van echte vriendinnen?  

 Echte Vriendinnen
Echte vriendinnen herkennen

Je kan veel vrienden hebben, maar als het geen goede vriendinnen zijn, voel je toch een leegte. Want laten we eerlijk zijn, hoeveel échte vriendinnen heb jij? Hoe kun je een goede vriendin herkennen? Veel meiden hebben grote vriendengroepen. Tegenwoordig bestaat de neiging om al je kennissen 'vrienden' te noemen. Echte vriendinnen steunen elkaar. Je staat voor elkaar klaar. Op mooie momenten, maar ook als de ander het moeilijk heeft. Echte vriendinnen zijn bijzonder. Je kunt ze vertrouwen en ze steunen je in moeilijke tijden. Met de ene vriendin kun je lachen tot je bijna in je broek plast, met de ander voer je de diepste gesprekken.

Waarom je oudste vriendin de beste is.

Dacht je vroeger nog dat vriendschappen eeuwig duren, nu weet je beter. Je hebt vriendinnen zien komen en gaan. Maar die oudste vriendin is er altijd. Soms lijkt het alsof deze vriendin jou beter kent dan jij jezelf. De puberteit was misschien niet je leukste fase. Vriendinnen uit die tijd hebben je gezien in je slechtste periodes. Denk aan alle kapsels en kledingstijlen en alle gênante momenten. Ze hebben je meegemaakt op je beste en slechtste momenten. Jullie zien elkaar misschien niet elke week maar juist dat is ook goed. Wel is het belangrijk dat elkaar alles kán vertellen zonder dat er meteen een oordeel bij komt kijken, en dat je er ook voor elkaar bent als het even wat minder goed gaat.

Vriendschap onderhouden

Welke vriendin voegt werkelijk iets toe aan jouw leven? Het onderhouden van een goede vriendschap kost tijd maar moet ook vanzelf gaan. Het is tweerichtingsverkeer. Vrouwen hebben nog weleens de neiging erg hoge eisen te stellen aan een vriendinnen. Je hebt verschillende soorten vriendinnen: van vriendinnen met wie je vaak gezellig op stap gaat, maar met wie je geen geheimen wilt delen, tot vriendinnen met wie je alles wat jou bezighoudt kunt bespreken. Vriendinnen zijn er in de eerste plaats ook om plezier te beleven. Geef je vriendinnen geen kritiek. Haal elkaar naar boven, in plaats van naar beneden. Omring jezelf met gelukkige, leuke een inspirerende mensen. Vrienden kun je in tegenstelling tot familie zelf uitkiezen.