Tips om de lockdown door te komen

Het is 2021 en toch zijn we geen stap verder gekomen. Met nog geen zicht op ons oude leven, proberen we je in deze blog toch te voorzien van tips om de komende weken door te komen. Met deze tips kom je de lockdown door.

 lockdown 2021 tips

De gevolgen zijn enorm. Niet alleen voor de gezondheid, maar ook voor de economie en onze mentale gezondheid. In 2020 was er vooral angst. Maar ondanks de lockdown en maatregelen was er wel hoop. Nog even en dan is het voorbij…. In de zomer van 2021 leek het heel even alsof alles weer normaal zou worden. We konden weer op vakantie en leuke dingen doen. Dat gaf weer hoop om nieuwe plannen te kunnen maken. En juist met een drukke baan of studie zijn juist die momenten zo belangrijk. Want hoe zwaar en druk het leven soms ook is…. Je kon uitkijken naar dat moment. Of uitkijken naar een weekend. Na een drukke week wist je dat je zaterdag naar dat leuke feestje ging. Maar helaas was ook dit snel voorbij.

De crisis raakt ons mentaal steeds harder. Want er is nu een nieuw probleem. Een tweedeling van de maatschappij. Het begon met een vaccinatie die je mocht nemen. En later werd een qr code verplicht om leuke dingen te doen. En daar begon de tweedeling. De keuze die je maakt leidt tot conflicten in families, vriendengroepen en verenigingen. En nu komt er een nieuwe wet die ook werkgevers kan verplichten om een vaccinatie te eisen. Op social media zie je waarschijnlijk 2 verschillende dingen. Je ziet vrienden feesten en leuke dingen doen. En je ziet vrienden die wanhopig zijn. En nu komt er ook een wet ervoor kan zorgen dat jij misschien niet meer kan werken of je studie kan volgen. Het nieuws is in deze tijd verschrikkelijk en de toekomst is niet voor iedereen positief. En het ziet er niet naar uit dat er snel weer mooie tijden aankomen. In het verleden kon je tijdens slechte momenten afleiding zoeken met vrienden, sporten of vakanties. Maar dat is nu anders. We zitten in een nieuwe lockdown. En elke dag het nieuws kijken gaat je niet helpen. Probeer daarom meer tijd en energie te stoppen in andere dingen. Er zullen altijd mensen zijn die anders denken. En ga het gesprek niet aan als het je alleen maar negatieve energie kost.

Lockdown Tips

Geen nieuws is goed nieuws!

Nieuws kijken maakt ongelukkig. De wereld is een veel betere en mooiere plek dan het nieuws vaak laat zien.

Ga offline

Meer rust, minder prikkels en veel meer tijd! Niet alles op social media is wat het lijkt. Je ziet op Instagram maar 0,1% van het leven van iemand anders. En dit is niet de realiteit. Foto’s worden bewerkt en alles draait om likes en reacties. Een pauze nemen van social media doet wonderen voor jouw mentale gezondheid.  

Mediteren

Meditatie zorgt voor minder stress. Je zal beter gaan slapen en dus ook voor meer rust in je hoofd.

Lees een boek

Wist je dat lezen ook ontzettend goed is voor je mentale gezondheid? Doordat je zo meegevoerd kunt worden in een verhaal, blijf je geest alert en vergeet je eigen zorgen en problemen.

Buiten Sporten

Sporten in de buitenlucht is goed voor je humeur. Omgeven zijn door natuur zorgt voor een ontspannen gevoel, vermindert stress en is dus ook goed voor je mentale gezondheid. Buiten sporten betekent vitamine D opdoen, zelfs in de winter.

Leer een nieuwe vaardigheid

Waarom zou het leren van een nieuwe vaardigheid je leven drastisch kunnen veranderen? Een hobby haalt je uit de dagelijkse sleur. Leer nieuwe dingen, vergroot je zelfvertrouwen en verbreed daarmee je kennis en mentale gezondheid.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post