Waarom je vanaf nu meer kleur moet dragen

De kleuren van je kleding dragen bij aan wat jij uitstraalt. Elke kleur beschrijft een ander gevoel en roept andere emoties op. Kleuren roepen bepaalde gevoelens bij je op.

Kleuren zorgen voor bepaalde neurologische reactie in de hersenen. Voel jij je zelfverzekerd dan straal je dit ook uit. Dit heeft invloed op je omgeving maar ook op je humeur en zelfvertrouwen. We associëren kleuren met bepaalde gevoelens en onbewust ga je hiernaar handelen. Jouw kledingstijl en de kleren die je draagt zegt ook heel veel over je persoonlijkheid. Welke gevoelens roepen kleuren op? Over het algemeen word je vrolijk van felle kleuren en somber van donkere kleuren.

De betekenis van kleuren

Rood

Wil je opvallen? Draag rood! De kleur rood staat voor zelfvertrouwen en kracht. Maar ook voor passie en vastberadenheid. Zo worden vrouwen die rode kleding dragen ook vaker aantrekkelijker gevonden dan vrouwen die een andere kleur dragen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen die rood dragen zich veel aantrekkelijker en zelfverzekerd voelen.

Geel

Geel staat voor optimisme, spontaniteit, en warmte. Het is een vrolijke zomerse kleur die in donkere dagen een blij gevoel kan geven. De kleur geel maakt je vrolijker een geeft je energie. Geel staat ook voor vastberadenheid en vertrouwen.

Blauw

Van blauw word je rustiger, omdat die kleur de productie van oxytocine stimuleert. Blauw is ook een uitstekende kleur als je serieus, en professioneel wilt overkomen. Heb jij een sollicitatie gesprek of een belangrijke presentatie? Kies dan voor blauwe kleding. Blauw staat voor intelligentie, communicatie, rust en kalmte.

Paars

De kleur paars is warm en uitnodigend en staat voor luxe en stijl. Je bent zelfverzekerd en staat open voor nieuwe dingen. Als je paars draagt, kom je intuïtief, creatief en intelligent over.

Groen

De kleur groen is warm en uitnodigend. De kleur groen geeft een gevoel van geborgenheid en vertrouwen. De kleur groen staat voor rust en zorgzaamheid. Ook zorgt de kleur groen voor een positieve uitstraling.

Welk kleurtype ben jij?

Sommige vrouwen dragen zwart om zichzelf te verstoppen. Ze durven geen kleur te dragen en willen niet opvallen. Veel vrouwen durven geen kleur te dragen omdat ze het moeilijk vinden om kleuren te combineren. Door middel van een kleurenanalyse kun je erachter komen welk kleurtype jij precies bent. Zo kun je leren welke kleuren het beste bij je passen. Elke kleur heeft dus een betekenis. Zo kan de kleur van je kleding veel indruk maken op mensen maar heeft dit ook invloed op jouw mindset en zelfvertrouwen. Iedereen reageert anders op kleuren. Het belangrijkste is ook dat jij je goed voelt. In onze webshop verkopen wij veel dameskleding in verschillende kleuren. Welke kleur kies jij? 


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post