Wat zijn nu de voor- en nadelen van thuiswerken?

Zelf je werktijden bepalen, pauzes wanneer jij eraan toe bent en lekker in je joggingbroek op de bank ploffen met je laptop op schoot: dit klinkt heerlijk. Thuiswerken wint aan populariteit en ook het aantal ondernemers dat vanuit hun woning werkt groeit. Werken vanuit de luie stoel klinkt voor velen als muziek in de oren. Lekker hangen in je huispak, muziekje aan. Maar er zitten ook veel nadelen aan thuiswerken. Het coronavirus heeft een enorme impact op de samenleving. En in het bijzonder op ouders en kinderen. Wat zijn de voor en nadelen van thuiswerken?

De Voordelen van Thuiswerken

Je houdt tijd over voor leuke dingen! Werk je vaker thuis, dan ben je geen tijd en geld kwijt aan reizen. Dit kan je weer besteden aan zaken voor persoonlijk gewin: langer slapen, tijd voor vrienden en familie of even de sportschool in voor je aan je werkdag begint. Je bepaalt zelf je dag! Je kunt flexibeler omgaan met je werktijden. Aangezien je vaak het werk op een vaste datum en/of tijd af moet hebben, is het mogelijk om daar een planning voor te maken. Je kunt bijvoorbeeld in de avonduren gaan werken of bijvoorbeeld op zondag. Desnoods als je meer tijd over hebt, kan je die opvullen met het thuiswerk. Het scheelt reistijd, je kunt je dag flexibeler indelen en je wordt niet afgeleid door collega’s. Bovendien is het simpelweg mogelijk; dankzij de mobiele werkplek. 

De nadelen van thuiswerken

Thuiswerken heeft een heleboel voordelen, maar kent ook enkele nadelen. Thuiswerken biedt veel vrijheid, maar die kunt u alleen ten volle benutten met een stevige dosis zelfdiscipline en focus, om zo alle afleidingen te weerstaan. Probeer dus ook werk en privé gescheiden te houden. Ga je de hele dag half werken en half Netflix kijken? Dan ben je minder productief en ben je ook meer tijd kwijt. Leg je telefoon weg en geef jezelf pauzes en stop ook echt voor het avondeten. Zo heb jij in de avond tijd om te ontspannen en zal je de volgende dag ook meer productief zijn.

Productief thuiswerken

Het gevaar voor afleiding is thuis soms tienmaal groter dan op kantoor: er zijn immers geen collega’s of baas om je doen en laten nauwgezet in de gaten te houden. Dagdromen, snel even een huishoudelijk klusje opnemen, je Facebook checken, koffie drinken met de buurvrouw: in theorie kan het allemaal. Nadeel is dat je werk op het einde van de werkdag niet af is en je jezelf aldus in de problemen brengt. Om de verleiding het hoofd te bieden, dien je dus ook met je omgeving goede afspraken te maken. Vraag familie en vrienden om je niet te storen tijdens de uren dat je werkt en zet desnoods je privételefoon uit.

Voor succesvol thuiswerken is structuur en ritme heel belangrijk. Een goede tip is om te doen alsof je naar kantoor gaat. Sta iedere dag op hetzelfde tijdstip op. Voorkom dat je te lang doorwerkt door bijvoorbeeld kantooruren aan te houden. Ga niet midden op de dag douchen, maar gewoon voordat je begint met werken. Laat die pyjama in de kast liggen. Natuurlijk hoef je niet in je werkkleding achter je laptop te zitten. Vrouwen die zich netjes aankleden zullen zichzelf verzorgder voelen en daardoor ook zelfverzekerder zijn. Ondanks dat het heel verleidelijk om in je huiskloffie achter je laptop te kruipen, is dit verre van een goed plan. Onderzoek heeft uitgewezen dat wij onze outfits linken aan bepaalde emoties en gedrag.

Thuiswerken in comfortabele kleding?

Onze collectie huispakken geven je een goed gevoel en iets waar je in gezien wilt worden! De combinatie van 'comfortabel' en 'stijlvol' is niet altijd makkelijk. Onze loungewear collectie is gemaakt van zachte, comfortabele materalen. Een huispak uit onze loungewear collectie is namelijk casual, chique, sportief en comfortabel tegelijk, maar bovendien zeer stylish!  Zo blijf jij productief en comfortabel. Moet je toch onverwachts de deur uit? Geen probleem! Onze collectie comfy sets zijn zo trendy dat je ze ook buiten de deur aankan.. Een huispak van onze collectie is super comfy en ook leuk te combineren met jouw favoriete kledingstukken!


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post