Hoe kun je haar sneller laten groeien?

Wil je graag weten welke tips haar sneller laten groeien? Heb jij beschadigd haar en wil jij weten wat je zelf kan doen? Met deze tips krijg je gegarandeerd langer haar.

 sneller langer haar tips

Waarom groeit mijn haar niet?

Soms vraag je je af waarom je haar niet groeit of waarom het steeds blijft afbreken. Stijlen, föhnen, of elke dag de krultang gebruiken: we doen het allemaal wel eens. Maar hierdoor raakt je haar beschadigd en breekt het af! Probeer beschadiging van je haar te minimaliseren. 

Is elke dag stylen, krullen of föhnen slecht voor je haar?

JA, Je haar iedere dag stylen, krullen of fohnen kan leiden tot beschadiging door de extreme warmte.  Het dagelijks gebruiken van een stijltang of krultang kan je haar beschadigen, vooral als je haar van zichzelf al droog is. Er zijn wel stijltangen en krultangen die je haar zo min mogelijk beschadigen maar op de lange termijn is dit ook slecht voor je haar.  Door het stijlen, krullen, blonderen en kleuren beschadig je je haar en breek je de keratine af

Wat voor voeding is goed voor je haar?

Ben jij gezond dan is je haar dat ook. Als je ongezond eet breekt je haar sneller af en groeit het slechter. Dit zorgt ervoor dat je haar er dunner uitziet. Een gebrek aan eiwitten en vitamines is de grootste oorzaak van haarproblemen. Eet gezond en zorg voor variatie. Welke dingen kun je eten om je haar sneller te laten groeien? Het is belangrijk om meer noten, zaden en pitten te eten. Maar ook schaal- en schelpdieren, vis, rood vlees, en eieren zullen de haargroei bevorderen.

Tips om je haar sneller te laten groeien

Droom je van lang, gezond haar? Wat kan je doen om je haar sneller te laten groeien. Style je haar zo min mogelijk met een stijltang of krultang. Was het haar ook niet elke dag. Elke dag je haar wassen is schadelijk voor je haar. Eet gezond en knip de puntjes regelmatig bij. En net als stress heeft ook voeding een grote invloed op je haar. Maar wat kan je nog meer doen om sneller lang haar te krijgen?

Rijstwater voor langer haar

Rijstwater is net een proteïnebehandeling die je haar sneller laat groeien, en het sterker en gezonder maakt. Rijstwater is een wondermiddel voor je haar. Gefermenteerd rijstwater is veel sterker en krachtiger. Gefermenteerd  rijstwater bevat namelijk een lagere pH waarde, die aansluit bij de pH waarde van de hoofdhuid.  Aziatische vrouwen wassen hun haren al eeuwenlang met rijstwater. Rijstwater stimuleert de haargroei, zit vol met vitamines en het maakt je haar steviger. Hoe maak je gefermenteerd rijstwater? Neem er twee kopjes rijst, een kom water, een vergiet en een lege kom bij. Was de rijst en giet dit in bakje met koud water. Laat dit 2 dagen weken. Giet het rijswater over in een andere kopje of fles. Plaats je hoofd boven de wastafel en giet het rijst water op je hoofdhuid of gebruik een fles. Bedek je haar met folie en laat dit 2 uurtjes intrekken. Was daarna je haar normaal met shampoo en conditioner. Herhaal dit elke maand 2 keer.

Gebruik haarproducten zonder sulfaten, parabenen en siliconen.

Haargroei stimuleer je door je hoofdhuid goed te hydrateren en op een milde manier te reinigen. Sulfaten drogen de hoofdhuid uit, verstoren de haargroei. Siliconen kun je in de shampoo herkennen aan de achtervoegsels -cone, -conol of -siloxane. Ze zorgen voor een beschermend glanslaagje over je haar. Klinkt goed, maar in de praktijk stapelen die silconen zich op, waardoor je haren zwaarder en doffer worden. Wil je sneller lang gezond haar? Gebruik dan altijd producten zonder sulflaten, parebenen en siliconen.